economie

Financiële fondsen in de uitverkoop

Door ANP - 27 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenmarkten gingen maandagmiddag verder onderuit. Onzekerheid over het aanstaande Britse vertrek uit de Europese Unie, vooral de gevolgen daarvan voor banken, zorgen opnieuw voor veel onrust op de beursvloeren.

In Amsterdam stond de toonaangevende AEX-index even na 15.00 uur 2,2 procent in de min op 415,06 punten. Tot de sterkste verliezers behoorden ING en ABN AMRO met verliezen van 8,2 en 7,8 procent. Verzekeraar Aegon leverde 5,7 procent in. Uitzender Randstad stond onderaan de AEX met een verlies van 10,6 procent.

Bij de middelgrote fondsen vielen nog zwaardere klappen. De MidKap zakte 4,1 procent tot 584,92 punten. Verzekeraar Delta Lloyd was met een min van 11 procent de grootste verliezer. Ingenieursbureau Arcadis, dat veel omzet in het Verenigd Koninkrijk behaalt, deed het met een koersval van bijna 10 procent niet veel beter.

Ook in Londen gingen financiële fondsen in de uitverkoop. Royal Bank of Scotland leverde bijna 19 procent van zijn beurswaarde in, branchegenoten Barclays en Lloyds verloren respectievelijk 16 procent en 9,3 procent. De FTSE-hoofdindex zakte ruim 2 procent.