economie

Fors hogere opening beurshandel New York

Door ANP - 20 juni 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn maandag met flinke winsten aan de handel begonnen, nu de vrees voor een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie aan het wegebben is. Ook in Europa staan de aandelenmarkten daardoor maandag stevig in de plus.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 1,2 procent hoger op 17.885 punten. De brede S&P 500 ging 1,1 procent omhoog tot 2093 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 1,3 procent tot 4863 punten.

Beleggers putten moed uit de jongste peilingen, die erop wijzen dat de Britten er donderdag niet voor zullen kiezen de EU te verlaten. De afgelopen tijd zorgde de vrees voor een brexit voor aanzienlijke verliezen op de wereldwijde beurzen.

Door de afzwakkende angst voor een brexit zit het Britse pond sterling flink in de lift tegenover de dollar. De munt klom naar 1,4638 dollar, de sterkste stijging in bijna acht jaar.