economie

Gevolgen staking easyJet nog onduidelijk

Door ANP - 23 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – Piloten van easyJet met Schiphol als uitvalsbasis leggen vrijdag opnieuw het werk neer, ditmaal de hele dag. Of daardoor vluchten uitvallen, is nog onduidelijk. Dat hangt onder meer af van de beschikbaarheid van buitenlandse vervangers, en de uitkomst van een kort geding dat vakbond VNV heeft aangespannen om een stokje te steken voor de inzet van deze ,,stakingsbrekers”.

Een woordvoerder liet weten dat easyJet alles op alles zet om de overlast voor passagiers te beperken. De Britse prijsvechter meent met de inzet van andere piloten uit de eigen organisatie volledig in zijn recht te staan. Het bedrijf ziet het kort geding, dat vrijdag om 13.30 uur dient voor de rechtbank in Haarlem, dan ook met vertrouwen tegemoet.