economie

Groen licht voor overname apotheken Mediq

Door ANP - 14 juni 2016

UTRECHT (ANP) – Brocacef Groep heeft toestemming gekregen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de overname van de apotheken en groothandelsactiviteiten van Mediq. De medisch distributeur moet van de toezichthouder wel groothandel Distrimed en 89 apotheken verkopen.

Met de gedwongen verkoop van de apotheken wil de ACM zorgen dat ziekenhuizen en consumenten wat te kiezen overhouden in hun eigen buurt. Van de 2000 apotheken in Nederland zijn er na de overname ongeveer 600 verbonden aan Brocacef.

De ACM steekt er ook een stokje voor dat ziekenhuizen straks nog maar uit twee medische groothandels kunnen kiezen. Naast de groothandels van Mediq en Brocacef is er maar een andere aanbieder met een min of meer volledig assortiment. De groothandel van Mediq wordt verkocht aan Pluripharm Groep. Die had wel al een eigen groothandel, maar die leverde nog niet aan ziekenhuizen.