economie

Grote terugroepactie bij Toyota Nederland

Door ANP - 29 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – Toyota roept in Nederland 17.220 auto’s terug naar de dealer. De wagens worden vanwege mogelijke problemen met de zogenoemde gordijnairbag gecontroleerd, zo maakte de onderneming woensdag bekend.

Het gaat om 17.208 Prius modellen uit de productieperiode 2008-2012 en 12 Prius Plug-in Hybrid modellen uit 2009-2012. De eigenaren van de betrokken auto’s ontvangen binnen afzienbare tijd persoonlijk bericht. De kosten voor de reparatie zijn voor Toyota.

Wereldwijd roept het Japanse autoconcern ruim 1,4 miljoen hybride auto’s terug vanwege de mogelijke defecte airbags. Volgens het bedrijf zit er mogelijk een scheur in de opblaasinrichting van de airbags, waardoor de airbag niet goed wordt opgeblazen. De kans op letsel wordt door het defect vergroot.

Er zijn geen meldingen bij Toyota bekend van mensen die door het mankement gewond zijn geraakt, aldus Toyota. In februari riep Toyota ook al 2,9 miljoen auto’s terug. Toen ging het om problemen met de gordels van de RAV4 en Vanguard-SUV’s.