economie

Hoger begin Wall Street in afwachting Fed

Door ANP - 15 juni 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York hebben woensdag voorlopig een punt gezet achter de vierdaagse verliesreeks. Daarmee werd het voorbeeld gevolgd van de beurzen in Tokio en Europa, die eveneens enig herstel tonen van de dalingen van de afgelopen tijd. Er wordt vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent hoger op 17.706 punten. De brede S&P 500 klom 0,2 procent tot 2078 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging ook 0,2 procent omhoog, naar 4851 punten.

De Fed komt om 20.00 uur Nederlandse tijd met het rentebesluit naar buiten. Naar alle waarschijnlijkheid blijft de Amerikaanse rente onveranderd. Fed-voorzitter Janet Yellen zal een toelichting geven. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over de timing van een nieuwe rentestap door de koepel van Amerikaanse centrale banken.