economie

Internetreus Alibaba rekent op forse groei

Door ANP - 14 juni 2016

HANGZHOU (ANP/BLOOMBERG) – Het Chinese internetbedrijf Alibaba verwacht dit jaar flink te groeien. De e-commerce-reus voorziet dat de omzet in het lopende boekjaar, dat in maart eindigt, op zijn minst bijna de helft hoger zal uitkomen dan vorig jaar.

Het is voor het eerst sinds Alibaba in 2014 zijn gang naar de Amerikaanse beurs maakte, dat het bedrijf met financiële verwachtingen naar buiten is gekomen. Het besluit om deze informatie nu alsnog vrij te geven volgt op een onderzoek dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC recent is begonnen naar de boekhouding bij Alibaba.

Het Chinese concern was afgelopen jaar nog goed voor een omzet van 15,7 miljard dollar omgerekend bijna 14 miljard euro. Dat was een derde meer dan het jaar ervoor. Dat de opbrengsten dit jaar naar verwachting verder oplopen komt voor een deel doordat de Chinezen veel overnames doen. Alibaba kocht recent onder meer de Indonesische webwinkel Lazada en de Chinese streamingsdienst Youku Tudou.