economie

Justitie onderzoekt oud-topman Volkswagen

Door ANP - 20 juni 2016

WOLFSBURG (ANP) – Aanklagers in Duitsland zijn een onderzoek begonnen voormalig Volkswagen-topman Martin Winterkorn en een andere hooggeplaatste bestuurder. De twee worden verdachte van mogelijke betrokkenheid bij marktmanipulatie rondom het emissieschandaal bij de automaker.

Volgens justitie zijn er ,,voldoende reële aanwijzingen” dat Volkswagen al op de hoogte was van de mogelijke financiële gevolgen van het gesjoemel met emissietesten voordat openheid van zaken werd gegeven. Dat gebeurde pas op 22 september.

De huidige topman en toenmalig financieel directeur Hans Dieter Pötsch wordt niet onderzocht. Justitie maakte niet bekend wat de naam is van de tweede betrokkene. Volkswagen wil nog niet inhoudelijk reageren op het onderzoek.