economie

Kleine openingswinsten op Wall Street

Door ANP - 21 juni 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse beurzen zijn de handel dinsdag met kleine winsten begonnen. Net als elders in de wereld wordt de beurshandel vrijwel volledig bepaald door het naderende referendum in Groot-Brittannië over een eventueel vertrek uit de Europese Unie.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond na een paar minuten handel 0,1 procent hoger op 17.830 punten. De bredere S&P 500 ging eveneens 0,2 procent omhoog, tot 2086 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,2 procent tot 4847 punten.

President Janet Yellen van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken, spreekt dinsdag in het Amerikaanse parlement. Tot grote koersuitslagen zal dat naar verwachting niet leiden, ook omdat de Fed al heeft aangegeven pas na het Britse referendum knopen door te hakken over het rentebeleid op de korte termijn.