economie

Kleiner verlies voor HEMA

Door ANP - 30 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – HEMA heeft het afgelopen kwartaal minder verlies gedraaid. Eind vorig jaar werd een reeks van slechte resultaten doorbroken en de positieve ontwikkelingen voor de warenhuisketen hebben zich in het begin van dit jaar voortgezet, zo blijkt uit de cijfers over het eerste kwartaal.

De omzet groeide met 2,2 procent naar ruim 270 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. De keten spon garen bij een groeiend marktaandeel in eten en drinken en kleding. Er werd meer kleding verkocht en bovendien tegen minder hoge kortingen. Daardoor pakte het verlies met 14,7 miljoen euro bijna 5 miljoen euro lager uit dan een jaar eerder.

De buitenlandse groei van HEMA gaat met horten en stoten. De krimp in België werd ruimschoots gecompenseerd met goede resultaten in Frankrijk.