economie

Microsoft neemt LinkedIn over

Door ANP - 13 juni 2016

SEATTLE (ANP) – Microsoft koopt het zakelijke socialnetwerkbedrijf LinkedIn voor 26,2 miljard dollar (23,3 miljard euro). LinkedIn zal zijn naam, bedrijfscultuur en onafhankelijkheid behouden. De huidige topman Jeff Weiner zal ook leiding blijven geven aan het bedrijf, aldus Microsoft. .

Microsoft verwacht de overname voor het einde van dit jaar af te ronden. Bij de deal, die volledig in contanten wordt afgewikkeld, krijgen aandeelhouders van LinkedIn per aandeel 196 dollar. Dat is bijna de helft meer dan de koers van LinkedIn bij het sluiten van de beurzen in New York op vrijdag.

Eerder gingen al geruchten dat Microsoft interesse had in LinkedIn. Microsoft-baas Satya Nadella noemde de netwerksite maandag een ,,fantastisch bedrijf”. Samen denken de twee bedrijven de groei van LinkedIn en de zakelijke softwareproducten van Microsoft te kunnen versnellen.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.