economie

‘Miljardenschikking Volkswagen ligt hoger’

Door ANP - 28 juni 2016

WASHINGTON (ANP) – Volkswagen is meer dan 15 miljard dollar kwijt aan de compensatie voor de sjoemelsoftware aan Volkswageneigenaren in de Verenigde Staten, aldus anonieme bronnen maandag. Eerdere berichten repten nog over een schikking van circa 10 miljard dollar.

De Duitse automaker trof een voorlopige schikking met Justitie in Amerika, zo meldden ingewijden eerder. Een woordvoerder van Volkswagen ontkende maandag dat het om een bedrag van meer dan 15 miljard dollar zou gaan. Dinsdag wordt er een officiële verklaring over de compensatie verwacht.

Het grootste gedeelte van de compensatie gaat op aan het tegemoetkomen van de 482.000 eigenaren van auto’s met tweeliterdieselmotoren die de software bevatten waarmee emissietesten konden worden gemanipuleerd.