economie

Miljoeneninjectie voor Tata Steel IJmuiden

Door ANP - 28 juni 2016

IJMUIDEN (ANP) – Het Indiase Tata Steel investeert de komenden jaren honderden miljoenen euro’s in de hoogovens in IJmuiden. Dat bevestigde een woordvoerder van Tata Steel dinsdag na berichtgeving door BNR.

Volgens de zegsman zijn de investeringen nodig om de concurrentiepositie van Tata Steel in IJmuiden te verstevigen. ,,Stop je in deze sector met investeren dan ben je gezien”, aldus de zegsman. Hij kon nog niet zeggen of de investeringen ook voor extra banen zorgen.

Onder meer wordt fors de portemonnee getrokken voor een nieuwe continugietmachine, die van belang is voor de productie van hoogwaardig staal. In IJmuiden staan nu twee van dat soort machines. De nieuwe machine moet in 2019-2020 in bedrijf zijn. Volgende maand wordt daarvoor de eerste paal geslagen.

Ook wordt geïnvesteerd in een nieuwe zwaardere haspel in de warmbandwalserij. Deze moet eind dit jaar al operationeel zijn.