economie

Mogelijk acties bij IKEA

Door ANP - 29 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – Vakbond FNV is niet akkoord met de onlangs gesloten cao bij IKEA en sluit niet uit dat er protestacties zullen volgen. Dat zei FNV-bestuurder Marian Beldsnijder woensdag in een reactie op het akkoord tussen IKEA en de ‘eigen’ bond WIM. De FNV kan vooral niet leven met de afspraken over de pensioenregelingen en de versoberde regeling voor toeslagen voor werken op koopavonden en op zaterdag.

,,De slogan ‘Aandacht maakt alles mooier’, geldt absoluut niet voor de eigen medewerkers”, aldus Beldsnijder. FNV legt het advies negatief voor aan de leden en maakt de komende twee weken een ,,rondje langs de velden” om de geluiden vanaf de werkvloer op te vangen.

IKEA telt in Nederland circa 5000 medewerkers. Zo’n 600 van hen zijn aangesloten bij FNV. Van WIM zijn naar schatting 2000 tot 3000 werknemers lid.