economie

Nazaat oprichter V&D aast op merknaam

Door ANP - 17 juni 2016

AMSTERDAM – Marc Vroom, een nazaat van een van de oprichters van V&D, probeert samen met de bevriende media-ondernemer Richard Otto via de rechter het merk V&D in handen te krijgen. De merknaam werd onlangs verkocht aan onder meer CoolCat-baas Ronald Kahn, maar de verkoop zou niet eerlijk zijn verlopen, zegt Otto vrijdag. Daarmee bevestigt hij een bericht in het AD.

De curatoren zouden de overnamepoging van Otto en Vroom geen eerlijke kans hebben gegeven. Het tweetal bereidde een ,,serieus bod” van minimaal enkele tonnen voor.

,,Vroom heeft zijn zeer vermogende familie achter zich”, aldus Otto. ,,Het bod had hoger uit kunnen pakken als we de kans hadden gekregen om in onderhandeling te gaan.” Hoeveel de kopers nu voor het merk hebben betaald is niet bekendgemaakt, maar volgens de curatoren was het aanzienlijk meer dan een paar ton.