economie

Negen kandidaten doorstart Scheer & Foppen

Door ANP - 16 juni 2016

HARDERWIJK (ANP) – De failliete elektronicaketen Scheer & Foppen maakt mogelijk toch een doorstart. Inmiddels hebben zich negen kandidaten bij de curatoren gemeld en dat aantal kan nog oplopen, liet curator Bavo König donderdag weten.

De directie van het bedrijf voerde voor het faillissement al tal van gesprekken met voor de hand liggende overnamekandidaten, maar dat liep op niets uit. Hierdoor ontstond twijfel over de haalbaarheid van een doorstart.

De curatoren willen op korte termijn met de partijen in gesprek gaan. Het is de bedoeling dat eind juni knopen worden doorgehakt. Tot die tijd blijven de winkels van Scheer & Foppen gewoon open en leveren de webwinkels nog producten.

De meer dan vijftig jaar oude familieonderneming met 56 filialen werd dinsdag failliet verklaard en voor alle 475 medewerkers is ontslag aangevraagd. Het bedrijf, dat vooral in het noordoosten van het land te vinden is, kampte al jaren met een teruglopende omzet door toenemende concurrentie van webwinkels.