economie

Nieuw pleidooi RAI voor kilometerheffing

Door ANP - 14 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – Een volgend kabinet moet serieus gaan kijken naar de invoering van kilometerheffing. Dat vindt brancheorganisatie van autoverkopers en -importeurs RAI Vereniging.

Het omstreden onderwerp is door het huidige kabinet in de koelkast gezet. ,,Wij vinden het belangrijk dat de ban van het onderwerp wordt gehaald nu de verkiezingen voor de Tweede Kamer er weer aankomen”, zegt woordvoerder Cees Boutens.

RAI wil de discussie samen met andere voorstanders van kilometerheffing, zoals de ANWB en milieuorganisaties, nieuw leven inblazen. Eerdere veel genoemde bezwaren spelen volgens de organisatie nu mogelijk minder. Zo zijn mensen inmiddels door de opkomst van smartphones meer gewend aan het opgeven van privacy in ruil voor diensten.