economie

Nieuwe bijbaan voor Guido van Woerkom

Door ANP - 29 juni 2016

UTRECHT (ANP) – Guido van Woerkom wordt nu ook voorzitter van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW). Dat maakte de instantie woensdag bekend.

Van Woerkom (60) was eerder directeur van verkeersorganisatie ANWB. Hij werd twee jaar terug nog aangewezen om Nationale Ombudsman te worden. Maar na zijn benoeming door de Tweede Kamer kwam er kritiek. Van Woerkom had zich eerder negatief uitgelaten over Marokkanen. Toen er ook nog een discussie ontstond over zijn vertrekbonus bij de ANWB, trok hij zich terug.

De nieuwe functie betreft een bijbaan. Van Woerkom is ook al voorzitter van winkeliersorganisatie Detailhandel Nederland. En hij zit al een aantal jaren de raad van commissarissen voor van de grote woningcorporatie Ymere. Bij de VTW volgt hij Heino van Essen op. De termijn van Van Woerkom bij de belangenbehartiger loopt tot 2020.