economie

Nikkei hoger in afwachting stemming brexit

Door ANP - 23 juni 2016

TOKIO (ANP) – De beurs in Tokio is donderdag met winst gesloten, na een dag met een relatief laag handelsvolume. Beleggers in Japan en elders in Azië kijken met spanning uit naar het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie dat donderdag wordt gehouden.

De Nikkei-index eindigde 1,1 procent in de plus op 16.238,35 punten. Peilingen wijzen op een kleine meerderheid voor het behouden van het Britse lidmaatschap van de EU, maar de uitslag is moeilijk te voorspellen. Dat zorgt ervoor dat beleggers voorzichtig zijn en geen risico’s nemen.

Bij de bedrijven in Tokio behoorde technologieconcern Sharp tot de sterkere stijgers met een plus van 6,4 procent. Het Japanse kledingwinkelbedrijf Fast Retailing had ook een goede dag met een koerswinst van 3,9 procent.

De andere beurzen in het Verre Oosten deden het eveneens rustig aan en lieten geen opvallende koersbewegingen zien. Zo ging de All Ordinaries in Sydney 0,2 procent omhoog, terwijl de Kospi in Seoul 0,3 procent verloor. De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,3 procent in het groen. Shanghai leverde 0,6 procent in.