economie

OESO: Britten helpen waar we kunnen

Door ANP - 24 juni 2016

PARIJS (ANP) – De Britten weten zich bij de uitvoering van een brexit in ieder geval gesteund door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Topman Angel Gurría gaf in een reactie aan geen moeite te sparen bij de ondersteuning van de Britse regering om de overgang zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Ook zal de organisatie de economische en sociale agenda van het land bevorderen.

De aandacht moet volgens de OESO nu uitgaan naar hoe met de uitkomst van het ,,democratische proces” om te gaan. Volgens Gurría is het geen geheim dat de OESO liever een andere uitkomst van het referendum had gezien. ,,De uitslag zal grote gevolgen hebben voor het Verenigd Koninkrijk, de EU en de internationale gemeenschap”, aldus de secretaris-generaal.

De OESO zal ook de EU bijstaan bij het in kaart brengen van de gevolgen van een brexit.