economie

Onzekerheid over brexit op aandelenbeurzen

Door ANP - 27 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met verlies aan de nieuwe week begonnen. Daarmee werden de scherpe koersdalingen van vrijdag wat verder uitgediept. De onzekerheid over de nasleep van de brexit houdt de beurzen in haar greep.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na opening 0,8 procent lager op 420,70 punten. Vrijdag sloot de hoofdgraadmeter in Amsterdam 5,7 procent in de min. Dat was een van de 25 slechtste beursdagen ooit. De MidKap ging 0,5 procent omlaag tot 607,11 punten. Parijs, Frankfurt en Londen zakten 0,1 tot 0,9 procent.

Na de uitslag over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie breekt nu een periode van grote onzekerheid aan voor beleggers over wat de gevolgen van een brexit zullen zijn. Die onduidelijkheid zal de beurshandel voorlopig blijven overschaduwen, denken marktkenners.