economie

Ook beurzen Midden-Oosten onderuit na Brexit

Door ANP - 26 juni 2016

DUBAI (ANP) – Ook de beurzen in het Midden-Oosten gingen zondag hard onderuit door het nieuws dat Groot-Brittannië de Europese Unie gaat verlaten. Beleggers vierden daar vrijdag al weekend toen de uitslag van de Britse volksraadpleging bekend werd. Zondag was hun eerste handelsdag.

De toonaangevende DFM General Index in Dubai sloot 3,3 procent in de min. In buurland Saudi-Arabië stond de Tadawul All Share Index in de tussentijdse handel 2 procent lager. De beurs in Qatar verloor 1,8 procent, die Abu Dhabi 1,9 procent. In Israël daalde de TA-25 Index met 2,8 procent. De Egyptische EGX 30 Index speelde 5,8 procent kwijt.

De brexit kwam vrijdag als een verrassing voor beleggers, want zij waren ervan uitgegaan dat de Britten voor een verblijf in de EU zouden stemmen. De beurzen in Europa, Amerika en het Verre Oosten gingen vrijdag al met grote verliezen de handel uit.