economie

Ook ministerie bij crisisoverleg hagelschade

Door ANP - 26 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – Het ministerie van Economische Zaken schuift maandag aan bij het crisisoverleg over de enorme landbouwschade die hagelbuien hebben aangericht in het zuidoosten van het land. Staatssecretaris Martijn van Dam zal woensdag ook enkele getroffen boerenbedrijven bezoeken, bevestigt een woordvoerder van het ministerie.

Extreem noodweer met hagelstenen zo groot als tennisballen vernielde afgelopen dagen tal van kassen, stallen en gewassen. Ook veel daken van huizen en auto’s moesten het ontgelden.

De Brabantse landbouworganisatie ZLTO schat de schade op minstens 100 miljoen euro. Nu is al duidelijk dat een belangrijk deel daarvan niet gedekt is. Getroffen boeren vinden dat zij niet alleen mogen opdraaien voor de kosten. Het overleg van maandag met boeren en verzekeraars is onder meer bedoeld om de omvang van de schade te inventariseren.