economie

‘Ook Wall Street begint handel met winst’

Door ANP - 23 juni 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Net als in Azië en Europa overheerst op Wall Street de overtuiging dat de Britten er in een referendum niet voor zullen kiezen Brussel de rug toe te keren.

De uitslag van het Britse referendum wordt pas vrijdagochtend verwacht, maar ook de jongste peilingen wijzen op een overwinning voor het kamp dat wil dat Groot-Brittannië lid blijft van de Europese Unie. De hoop dat alles bij het oude blijft heeft de aandelenkoersen wereldwijd de laatste dagen al flink opgedreven.

Amerikaanse beleggers moeten het vooral doen met macro-economisch nieuws van eigen bodem. Voorbeurs bleek dat het aantal uitkeringsaanvragen afgelopen week sterker is gedaald dan verwacht. Later komen nog cijfers naar buiten over de huizenmarkt, de industrie en de bredere economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten.

Individuele fondsen die in beweging kunnen komen, zijn adviesbureau Accenture na een beter dan verwacht kwartaalbericht, en softwarebedrijf Red Hat dat een winstwaarschuwing gaf. Tesla komt mogelijk onder druk na een adviesverlaging door Morgan Stanley.