economie

Ook Wall Street hoger

Door ANP - 20 juni 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York stonden maandag halverwege de sessie op winst. Het positieve sentiment krijgt steun door het wegebben van de vrees dat Groot-Brittannië uit de Europese Unie vertrekt. In Europa leidde dat eerder op de dag ook al tot forse winsten op de beurzen.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1 procent hoger op 17.858 punten. De brede S&P 500 ging 1 procent omhoog tot 2091 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 1,3 procent tot 4864 punten.

De jongste peilingen wijzen er op dat de Britten er donderdag niet voor zullen kiezen de EU te verlaten. De afgelopen tijd zorgde de vrees voor een brexit juist voor aanzienlijke verliezen.

Wal-Mart

Bij de bedrijven stond onder meer Wal-Mart in de schijnwerpers. De winkelgigant kwam goed uit de startblokken na berichten dat het bedrijf een deel van zijn Chinese activiteiten wil verkopen aan de Chinese webwinkel JD.com. De rivaal van Alibaba waardeert de online activiteiten van Wal-Mart in China op 1,5 miljard dollar. Het aandeel speelde een deel van zijn winst weer kwijt en stond 0,3 procent hoger.

Disney profiteerde van de goede opening van de nieuwe film Finding Dory. De recordomzet voor een animatiefilm in het openingsweekend in de Verenigde Staten en Canada, van ruim 136 miljoen dollar, zette het aandeel 0,8 procent hoger.

Yelp

Reviewsite Yelp werd 7,7 procent meer waard nadat Deutsche Bank een koopadvies gaf. Daarmee werd tussentijds het hoogste niveau in meer dan zeven maanden bereikt.

Ook Softwarebedrijf Symantec zat in de lift na een verhoogde waardering door analisten. UBS verhoogde zijn advies. De maker van onder meer antivirusprogramma’s steeg daarop 3,5 procent.

Olie

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,4 procent tot 49,13 dollar. Brent werd 2,5 procent duurder tot 50,38 dollar. De euro was 1,1319 dollar waard, tegen 1,1309 dollar bij het Europese slot.