economie

Openingsverliezen op Wall Street

Door ANP - 27 juni 2016

NEW YORK (ANP) – Ook de Amerikaanse beurzen zijn maandag met verlies aan de handel begonnen. Net als in Europa domineren de zorgen over het aankomende Britse vertrek uit de EU het sentiment onder beleggers. Vrijdag zorgde de uitslag van het brexit-referendum al voor zware koersdalingen wereldwijd.

De Dow-Jonesindex stond na een paar minuten handel 1,2 procent lager op 17.194 punten. De bredere S&P 500 zakte 1,1 procent tot 2014 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,3 procent en kwam op 4646 punten.

Beleggers blijven op zoek naar veilige havens. Zo gaat de goudprijs verder omhoog en zakt de rente op Amerikaanse staatsleningen, wat duidt op een sterkere vraag naar het schuldpapier. De olieprijzen zetten hun daling voort.