economie

Opnieuw stevige verliezen op Europese beurzen

Door ANP - 13 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenmarkten zijn maandag voor de tweede handelsdag op rij met flinke verliezen gesloten. Zorgen om de wereldeconomie en over een mogelijk vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie hielden de overhand.

In Amsterdam sloot de leidende AEX-index 1,7 procent in de min op 428,20 punten. De MidKap zakte 2,3 procent tot 632,88 punten. De hoofdgraadmeters op de beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 1,9 procent.

Alle 25 hoofdfondsen in Amsterdam stonden op verlies. De hardste tik kreeg staalconcern ArcelorMittal, dat 3,7 procent inleverde. Ook financiële waarden stonden onder druk, Aegon en ING verloren respectievelijk 3,5 en 3,1 procent. Bovenaan de AEX, maar wel met een min van 0,4 procent, stond baggeraar en zeetransporteur Boskalis.