economie

Osborne: pas uit EU als toekomst helder is

Door ANP - 27 juni 2016

LONDEN (ANP/RTR) – De Britse regering moet de procedure voor het uittreden van de Europese Unie pas in werking stellen als zij een duidelijk beeld heeft van de toekomstige verhouding tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Met zijn besluit om af te treden heeft premier David Cameron zijn land dat respijt gegeven, zei de Britse minister van Financiën George Osborne maandagochtend. Osborne noemde het verstandig om te wachten tot de opvolger van Cameron is aangetreden om te besluiten welke koers de regering moet kiezen.

De minister van Financiën liet zich voor het eerst uit over de uitslag van het door de voorstanders van een vertrek van Groot-Brittannië gewonnen referendum van donderdag. Hij werd lang genoemd als mogelijke opvolger van Cameron, maar de nederlaag van het Remain-kamp heeft de kansen van de prominente voorvechter van het Britse EU-lidmaatschap aanzienlijk doen slinken.