economie

Platformeconomie groter dan gedacht

Door ANP - 30 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – De hoeveelheid werk dat wordt uitgevoerd via digitale platformen als Werkspot, Upwork en Uurtjeover is omvangrijker dan gedacht. Dat stelde TNO donderdag in een rapport op basis van een onderzoek onder 2125 Nederlandse respondenten.

Een op de acht gaf aan op enig moment geld verdiend te hebben met werkzaamheden via een dergelijke website, terwijl 18 procent aangaf werk te hebben gezocht.,,De omvang van deze vorm van kortdurend werk is veel groter dan vaak gedacht”, aldus TNO-onderzoeker Steven Dhondt.

3 procent van de respondenten beweerde minstens één keer per week betaald werk te vinden via de online platformen. Dat komt overeen met 360.000 mensen. Ongeveer 600.000 mensen, ofwel 5 procent, slepen één keer per maand een klus in de wacht.