economie

Pond omhoog na opmerking Farage

Door ANP - 23 juni 2016

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – Een opmerking van Nigel Farage van de Britse anti-EU-partij UKIP dat de tegenstanders van een brexit het referendum vermoedelijk net gaan winnen, zette donderdagavond het Britse pond sterling direct hoger. Ook een na het sluiten van de stembureau’s gepubliceerde peiling van YouGov, waaruit naar voren kwam dat 52 procent ‘In’ stemde en 48 procent ‘Out’, gaf de munt een duwtje.

Eerder op de dag bereikte de munt al de hoogste koers van het jaar. Omstreeks 23.15 uur (Nederlandse tijd) werd voor een pond een waarde van 1,4992 dollar opgetekend. Het pond daalde wat ten opzichte van de euro, resulterend in een wisselkoers van 76,14 pence per euro.

Valutahandelaren voorspelden eerder dat het pond zal stijgen tot boven 1,50 dollar als het Verenigd Koninkrijk lid blijft, terwijl een opzegging de munt zal drukken tot onder 1,30 dollar.