economie

Positief begin beurshandel Europa

Door ANP - 17 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurshandel in Europa is vrijdag met winst begonnen. De markten zitten in de lift in navolging van de plussen in New York en Azië. De handel krijgt steun van speculatie dat de kans op een Brits vertrek uit de Europese Unie is afgenomen na de moord op een Brits parlementslid.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na aanvang 0,6 procent hoger op 421,12 punten. De MidKap klom 1 procent tot 614,72 punten. Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,7 procent omhoog.

De koersen in New York veerden donderdag op toen het nieuws over de dodelijke aanslag op parlementslid Jo Cox naar buiten kwam. Zij was een fervent tegenstander van een Brexit en de financiële markten achten de kans nu wat groter dat de Britten voor een blijven in de EU zullen stemmen. Eerder wezen peilingen juist nog op een voorsprong voor het Brexit-kamp. De campagnes van beide kanten zijn stilgelegd.