economie

‘Scheringa hoort niet thuis op de beurs’

23 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – Dirk Scheringa hoort vanwege een tekort aan ethisch besef niet thuis op de Amsterdamse effectenbeurs. Dat stelt voorzitter Pieter Lakeman van Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI). Hij roept donderdag in een brief aan toezichthouder AFM en beursuitbater Euronext dringend op om een beursgang van de oud-topman van de in 2009 omgevallen DSB Bank te voorkomen.

Eerder deze week werd bekend dat Scheringa met zijn bedrijf CS Factoring, via een zogeheten omgekeerde overname van de lege beurshuls Lavide, naar de beurs wil. De bedrijven hebben daarvoor inmiddels een overeenkomst op hoofdlijnen getekend.

Lakeman stelt in zijn brief dat Scheringa als directeur en grootaandeelhouder van DSB met zijn bedrijfsvoering ,,de ethische toets der kritiek onvoldoende kon doorstaan”. Daardoor zijn volgens hem duizenden gezinnen ,,in het ongeluk gestort”.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.