economie

‘Speculatie op renteverlaging Fed na brexit’

Door ANP - 28 juni 2016

NEW YORK (ANP) – Een toenemend aantal beleggers houdt na de uitkomst van het Britse EU-referendum rekening met een renteverlaging door de Amerikaanse koepel van centrale banken. Dat stelde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van de handel in termijncontracten (futures).

De Federal Reserve verhoogde in december voor het eerst in bijna tien jaar zijn belangrijkste tarief en liet doorschemeren verdere verhogingen door te voeren als de economie daar sterk genoeg voor wordt geacht.

Doordat, onverwacht, een meerderheid van de Britten zich uitsprak voor het opzeggen van het EU-lidmaatschap is het tij echter gekeerd. De kans dat de Fed de rente in december heeft verlaagd wordt op 20 procent geschat. Op de dag van het referendum was dat nog 0 procent.