economie

Staking Zweedse piloten SAS ten einde

Door ANP - 14 juni 2016

STOCKHOLM (ANP) – De pilotenstaking bij de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS is ten einde. SAS is er in geslaagd om tot een overeenkomst te komen met de Zweedse pilotenvakbond SPF, maakte de onderneming dinsdag bekend. Daarbij is afgesproken dat de piloten hun werk weer zullen hervatten.

De actie van de Zweedse vliegeniers van SAS leidde afgelopen dagen tot het uitvallen van circa duizend vluchten. Er werden ook enkele vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. De staking raakte in totaal zo’n 100.000 passagiers. De financiële gevolgen daarvan moeten volgens SAS nog in kaart worden gebracht.

SAS en SPF waren al sinds april met elkaar aan het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. De gesprekken werden vrijdagavond afgebroken. Daarop had de vakbond zijn vierhonderd leden opgeroepen het werk neer te leggen. De Deense en Noorse SAS-piloten voerden hun geplande vluchten wel uit.