economie

Stevige winsten op Aziatische beurzen

Door ANP - 20 juni 2016

TOKIO (ANP) – De beurzen in Azië lieten maandag forse winsten zien. De handel kreeg steun van de verminderde zorg over een eventuele brexit. Recente polls wezen uit dat het pro-EU-kamp aan het langste eind lijkt te trekken. Sinds de moord op het Britse parlementslid Jo Cox zijn de kansen op een vertrek van de Britten uit de EU tanende.

In Tokio sloot de Nikkei-index 2,3 procent hoger op 15.965,30 punten. Uit cijfers van de Japanse overheid bleek de export van het land is in mei voor de achtste maand op rij te zijn gekrompen. Desondanks steeg de beurswaarde van bedrijven als Toyota (plus 2,7 procent) en Sony (plus 3,1 procent), die sterk afhankelijk zijn van de uitvoer van hun waren. Zij werden nu echter geholpen door de waardedaling van de yen, die voor het eerst in zeven dager goedkoper werd.

Elders in Azië was het beeld niet anders. In Seoul won de Kospi 1,4 procent. De All Ordinaries in Sydney steeg 1,7 procent. In Hongkong werd tussentijds een winst van 1,7 procent op de borden gezet.