economie

Topman weg bij Vodafone Nederland

Door ANP - 20 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – Topman Rob Shuter vertrekt bij Vodafone Nederland. De Zuid-Afrikaan krijgt de leiding bij MTN, de grootste aanbieder van mobiele telefonie in zijn geboorteland. Dat heeft MTN maandag bekendgemaakt.

Shuter is sinds 2012 de baas bij de Nederlandse tak van Vodafone, de tweede mobiele provider in ons land, die binnenkort samengaat met kabelaar Ziggo. Hij geeft daarnaast leiding aan een cluster van kleinere Europese markten bij het van oorsprong Britse telecomconcern. Wie hem opvolgt is nog onduidelijk.

Vorige week werd al bekend dat ook bij concurrent T-Mobile een wisseling van de wacht aanstaande is. Dat bedrijf ziet de Duitse topman Mark Klein vertrekken naar verzekeringsmaatschappij ERGO. Ook drie andere bestuurders ruimen het veld bij de op twee na grootste aanbieder van mobiele telefonie van Nederland.

Bij MTN wacht Shuter de taak de greep van het bestuur op de onderneming te versterken. Het telecomconcern liep onlangs tegen een miljardenboete op in Nigeria, nadat het verzuimd had tijdig te voldoen aan nieuwe regels rond de registratie van klanten. De kwestie kostte afgelopen november Shuters voorganger de kop.