economie

Transportbedrijven vrezen Frans minimumloon

Door ANP - 23 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – Nederlandse transporteurs vrezen in de problemen te komen door het nieuwe minimumloon in Frankrijk dat op 1 juli ingaat. De nieuwe regels zijn ook van toepassing op buitenlandse vrachtwagenchauffeurs, die daardoor forse boetes riskeren. Dat zegt Transport en Logistiek Nederland (TLN) donderdag.

Chauffeurs die geen registratieformulier bij zich hebben, kunnen een boete van 4000 euro krijgen. Bedrijven die geen Franse vertegenwoordiger hebben krijgen een boete van 750 euro.

Volgens de transportorganisatie is de Franse overheid nog niet klaar voor invoering, maar wil ze wel al gaan handhaven. Zo zouden de registratieformulieren nog niet beschikbaar zijn en is het lastig op korte termijn een Franse vertegenwoordiger te vinden.

De Europese Commissie noemde het Franse minimumloon vorige week al disproportioneel. Ook transportorganisaties uit België, Duitsland en Groot-Brittannië trokken al aan de bel.