economie

‘Uber wil 2 miljard ophalen met leningen’

Door ANP - 14 juni 2016

NEW YORK (ANP) – Onlinetaxidienst Uber Technologies wil tot 2 miljard dollar ophalen door leningen te plaatsen bij institutionele investeerders, om zo zijn wereldwijde groei te kunnen financieren. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Uber zou de banken Morgan Stanley en Barclays hebben ingeschakeld om de leningen te plaatsen. De transactie moet in de komende weken plaatsvinden, maar er is geen garantie dat de deal doorgaat, aldus de ingewijden. Onlangs werd nog gemeld dat het staatsinvesteringsfonds van Saudi-Arabië 3,5 miljard dollar steekt in de onlinetaxidienst, de grootste investering in het bedrijf tot nu toe.

Uber zou inmiddels gewaardeerd worden op ongeveer 68 miljard dollar.