economie

Verbijstering over brexit bij beurshandelaren

Door ANP - 24 juni 2016

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Beurshandelaren wereldwijd hebben met verbijstering gereageerd op de uitslag van het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie. De Britten hebben voor een vertrek uit de EU gestemd. Veel beleggers waren de afgelopen dagen juist in de vooronderstelling dat het niet tot een brexit zou komen.

,,Het is lelijk deze ochtend. Dit heeft veel mensen verrast, punt. Het is duidelijk dat de markten hier geen rekening mee hadden gehouden”, zei een Amerikaanse aandelenhandelaar.

,,De markt had ingeprijsd dat Groot-Brittannië in de EU zou blijven. Nu wordt de EU opgebroken. Investeerders zijn duidelijk in beroering gebracht”, verklaarde een valutaspecialist in Seoul.

Hel

,,De hel breekt los”, sprak een topeconoom van de Japanse bank Mizuho. ,,De paniek is voelbaar’’, aldus een obligatiehandelaar van de Japanse zakenbank Nomura.

Een Londense vermogensbeheerder sprak van ,,een schok en een extreem volatiele markt”. ,,Ik ben verlamd van angst”, meldde een collega uit Hongkong.

,,Het is beangstigend, ik heb zoiets nog nooit gezien”, aldus een beleggingsspecialist in Londen. ,,Er zijn dagen die je nooit zult vergeten en dit is er één van”, verklaarde een Londense valutahandelaar.