economie

Vertrouwen producenten industrie neemt toe

Door ANP - 29 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – Het vertrouwen van producenten in de industrie is opnieuw toegenomen. Het producentenvertrouwen kwam in juni uit op 5,1 en bereikte daarmee het hoogste niveau in ruim 5 jaar. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Het statistiekbureau merkte daarbij wel specifiek op dat de meting heeft plaatsgevonden in de eerste helft van de maand. Dat was dus voor het Britse referendum over de Europese Unie.

Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand. De producenten in de hout- en bouwmaterialenindustrie zijn het meest positief, gevolgd door de ondernemers in de aardolie- en chemische industrie. De ondernemers in de transportmiddelenindustrie zijn daarentegen wat negatief. ,,Dat komt vooral doordat ze negatief zijn over de verwachte productie”, aldus het CBS.