economie

‘Volkswagen reorganiseert onderdelenproductie’

Door ANP - 15 juni 2016

WOLFSBURG (ANP) – Volkswagen is van plan de productie van onderdelen voor zijn verschillende automerken te gaan samenvoegen. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van ingewijden.

Het Duitse autoconcern dat vorig jaar in opspraak raakte door een groot dieselschandaal is bezig zijn strategie opnieuw onder de loep te nemen. Deze stap zou een samengevoegd bedrijfsonderdeel opleveren met circa 70.000 werknemers, verspreid over meer dan twee dozijn vestigingen wereldwijd. Door de activiteiten onder één directie te brengen, met één strategische koers, kan Volkswagen volgens de bronnen efficiënter te werk gaan en beter op de kosten letten.

In september vorig jaar kwam aan het licht dat het concern dieselauto’s jarenlang als milieuvriendelijker aan de man bracht dan ze daadwerkelijk zijn. Volkswagen heeft inmiddels al ruim 16 miljard euro gereserveerd om de ontstane schade af te wikkelen.