economie

Volkswagen richt zich op elektrische auto’s

Door ANP - 16 juni 2016

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) – Volkswagen gaat zich meer richten op het maken van elektrische auto’s en technieken als geautomatiseerd rijden. Op die manier wil topman Matthias Müller het sjoemelsoftwareschandaal, waar de Duitse autobouwer vorig jaar in verzeild raakte, achter zich laten.

Volkswagen loopt nu nog achter op het gebied van elektrische auto’s. Maar dat wil Müller snel inhalen. Komende jaren wil hij meer dan dertig elektrische modellen op de markt brengen. Volkswagen verwacht tegen 2025 jaarlijks zeker drie miljoen van dit soort wagens te verkopen, goed voor een kwart van zijn totale wereldwijde verkopen.

De plannen die donderdag werden aangekondigd behelzen meer dan 10 miljard euro aan investeringen tot 2025. Een en ander moet deels bekostigd worden door besparingen bij het merk Volkswagen. Ook gaat het concern de productie van onderdelen voor zijn verschillende automerken samenvoegen.