economie

Voorzichtige opening op Wall Street

Door ANP - 14 juni 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met gemengde uitslagen geopend. Net als in Europa zijn beleggers op Wall Street voorzichtig vanwege een mogelijk Brits vertrek uit de Europese Unie. Verder wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent lager op 17.705 punten. De brede S&P 500 verloor 0,1 procent tot 2076 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,1 procent naar 4854 punten.

De Fed begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Naar alle waarschijnlijkheid houdt de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente ongewijzigd. Ook zou de Fed eerst de uitslag van het Brexit-referendum willen afwachten.