economie

‘Wall Street gaat hoger openen’

Door ANP - 29 juni 2016

NEW YORK (AFN) – De beurshandel in New York lijkt woensdag een vervolg te gaan geven aan de mooie winsten van een dag eerder. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de markten in Europa die eveneens opnieuw een positief beeld laten zien na de zware koersverliezen door de brexit. Ook de olieprijzen gaan verder omhoog.

Door de onrust vanwege de brexit is volgens handelaren de kans toegenomen dat de Federal Reserve wel eens lang kan gaan wachten met een renteverhoging, en wordt zelfs een renteverlaging niet uitgesloten. Daarnaast wordt gespeculeerd dat overheden steunmaatregelen zullen nemen om de negatieve gevolgen van de brexit te verzachten.

Beleggers in New York verwerken woensdag cijfers over de consumentenbestedingen en persoonlijke inkomens in de Verenigde Staten. De uitgaven gingen in mei met 0,4 procent omhoog, wat overeenkomt met de verwachting. Ook komen nog gegevens over de Amerikaanse woningverkoop.

Nike

Sportartikelenbedrijf Nike publiceerde dinsdag nabeurs kwartaalcijfers. Daarbij viel de omzet wat lager uit dan analisten hadden verwacht en was ook de orderontvangst beneden verwachting. In de handel voor opening staat het aandeel Nike flink in het rood.

Verder werd bekend dat Canadian Imperial Bank of Commerce het Amerikaanse PrivateBancorp overneemt in een deal ter waarde van 3,8 miljard dollar om zijn aanwezigheid in de VS te versterken.

Pijpleidingbedrijf Energy Transfer kondigde aan zijn voorgenomen fusie met branchegenoot Williams Cos af te blazen. Met die fusie was bijna 33 miljard dollar gemoeid.

Dow Jones

Zadenhandelaar Monsanto maakte kwartaalcijfers bekend. De winst was lager dan verwacht vanwege de moeizame marktomstandigheden in de landbouwsector.

De Dow-Jonesindex sloot dinsdag 1,6 procent hoger op 17,409,72 punten. De bredere S&P 500 steeg 1,8 procent tot 2036,09 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 2,1 procent en kwam uit op 4691,87 punten.