economie

Wall Street ook hoger door wegeb brexitangst

Door ANP - 20 juni 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York stonden maandag in de plus. Net als eerder op de dag in Europa werd het positieve sentiment gesteund door het wegebben van de vrees dat Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat. Consumentenaandelen en banken deden het goed.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 21.30 uur (Nederlandse tijd) 1 procent hoger op 17.853 punten. De brede S&P 500 ging 0,9 procent omhoog tot 2088 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 1,1 procent tot 4851 punten.

De jongste peilingen wijzen erop dat de Britten er donderdag niet voor zullen kiezen de EU te verlaten. De afgelopen tijd zorgde de vrees voor een brexit juist voor aanzienlijke verliezen.

Fargo

Financiële instellingen waren in trek. Wells Fargo steeg 1,2 procent in waarde en Goldman Sachs kreeg er 1,7 procent bij. Opvallende winnaars waren ook webwinkel Amazon en internetreisbureau Priceline, die respectievelijk 1,6 en 2,8 procent stegen.

Bij de overige bedrijven stond Wal-Mart in de schijnwerpers. De winkelgigant won 0,4 procent na berichten dat het bedrijf een deel van zijn Chinese activiteiten wil verkopen aan de Chinese webwinkel JD.com.

Disney

Disney profiteerde van de goede opening van de nieuwe film Finding Dory. De recordomzet voor een animatiefilm in het openingsweekend in de Verenigde Staten en Canada, van ruim 136 miljoen dollar, zette het aandeel 0,9 procent hoger.

Reviewsite Yelp werd 6 procent meer waard nadat Deutsche Bank een koopadvies had gegeven. Daarmee werd tussentijds het hoogste niveau in meer dan zeven maanden bereikt.

Olie

Ook Softwarebedrijf Symantec zat in de lift na een verhoogde waardering door analisten. UBS verhoogde zijn advies. De maker van onder meer antivirusprogramma’s steeg daarop 2,7 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,6 procent tot 49,22 dollar. Brent werd 2,7 procent duurder tot 50,48 dollar per vat. De euro was 1,1309 dollar waard, evenveel als bij het Europese slot.