economie

Wall Street opent hoger door koopjesjagers

Door ANP - 28 juni 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend. Daarmee volgden ze het voorbeeld van de Europese beurzen die ook op winst staan. Koopjesjagers slaan hun slag na de zware verliezen door het brexit-referendum. Ook wordt gespeculeerd dat overheden maatregelen gaan nemen om de nadelige gevolgen van de brexit te beperken.

De Dow-Jonesindex stond na een paar minuten handel 0,9 procent hoger op 17.285 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,9 procent tot 2018 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 1,1 procent en kwam op 4646 punten.

Amerikaanse banken openden met forse winsten. Morgan Stanley (plus 2,8 procent), Bank of America (plus 2,7 procent) en Citigroup (plus 2,9 procent) kregen de afgelopen dagen juist flinke klappen op de beurs.