economie

‘Wall Street opent hoger in afwachting Fed’

Door ANP - 15 juni 2016

NEW YORK (AFN) – De effectenbeurzen in New York lijken woensdag een punt te gaan zetten achter de vierdaagse verliesreeks. Daarmee zou het voorbeeld worden gevolgd van de beurzen in Tokio en Europa, die eveneens enig herstel tonen van de dalingen van de afgelopen tijd. Er wordt vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag.

De Fed komt om 20.00 uur Nederlandse tijd met het rentebesluit naar buiten. Naar alle waarschijnlijkheid blijft de Amerikaanse rente onveranderd. Fed-voorzitter Janet Yellen zal een toelichting geven op het rentebesluit. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over de timing van een nieuwe rentestap door de koepel van Amerikaanse centrale banken.

Verder krijgen beleggers op Wall Street een aantal macro-economische cijfers te verwerken. Het gaat onder meer om de Amerikaanse producentenprijzen, de industrie rond New York en de industriële productie in de Verenigde Staten.

Perrigo

Bij de bedrijven staat farmaceut Perrigo in de belangstelling. Het bedrijf staat volgens mediaberichten op het punt te worden overgenomen voor een bedrag van 20 miljard dollar.

Bank of America kan eveneens op aandacht rekenen. Volgens zakenkrant Financial Times wil de bank tot wel 8000 banen gaan schrappen, hoofdzakelijk via natuurlijk verloop. Het bedrijf gaat steeds meer over op digitaal bankieren en daardoor is minder personeel nodig.

Dow Jones

De markten in New York wisten dinsdag de schade beperkt te houden, in tegenstelling tot de Europese beurzen die zware verliezen leden, vooral door zorgen over een mogelijke Brexit.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent lager op 17.674,82 punten. De brede S&P 500 verloor 0,2 procent tot 2075,32 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,1 procent naar 4843,55 punten.