economie

Wall Street opent in mineur

Door ANP - 17 juni 2016

NEW YORK (AFN) – De beurzen in New York zijn vrijdag met verliezen aan de handelsdag begonnen, na de opleving van een dag eerder. Net als in Europa nam op Wall Street de angst voor een brexit wat af, na de moord op een pro-Europees Brits parlementslid. Dat zorgde er donderdag voor dat de graadmeters iets opveerden.

Kort na de openingsbel op Wall Street stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 17.693 punten. De brede S&P 500 ging 0,2 procent omlaag tot 2073 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,4 procent en stond op 4823 punten.

Zwaargewicht Apple verloor in de openingsminuten 1,5 procent aan beurswaarde. Kort voor de openingsbel werd bekend dat de verkoop van iPhones van het techbedrijf in China een halt kan worden toegeroepen. Mogelijk heeft Apple patenten geschonden.