economie

Wall Street opent met kleine winst

Door ANP - 30 juni 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht in de plus begonnen. Beleggers op Wall Street lassen net als in hun collega’s in Europa een adempauze in na de winsten van de afgelopen dagen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent hoger op 17.726 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2074 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won ook 0,2 procent, op 4787 punten.

Voorbeurs kwam een cijfer naar buiten over de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten en kort na opening komt een cijfer over de bedrijvigheid in de regio Chicago. Qua bedrijven weet onder meer Oracle de aandacht op zich gericht. Het softwarebedrijf maakte bekend 14 miljard dollar aan obligaties te hebben uitgegeven. Oracle ging licht omhoog.