economie

Wall Street vertrouwt op uitblijven brexit

Door ANP - 23 juni 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenmarkten zijn donderdag met winst aan de handel begonnen. Net als in Azië en Europa overheerst op Wall Street de overtuiging dat de Britten er in een referendum niet voor zullen kiezen Brussel de rug toe te keren.

De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig voornaamste Amerikaanse beursfondsen, stond na een paar minuten handel 0,9 procent hoger op 17.932 punten. De brede S&P 500 won 0,8 procent en kwam op op 2102 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg in de vroege handel 0,7 procent naar 4868 punten.

De uitslag van het Britse referendum wordt pas vrijdagochtend verwacht, maar ook de jongste peilingen wijzen op een overwinning voor het kamp dat wil dat Groot-Brittannië lid blijft van de Europese Unie. De hoop dat alles bij het oude blijft heeft de aandelenkoersen wereldwijd de laatste dagen al flink opgedreven.